2009-10-20 12:09:08• hírek • Szatmar.ro

Most sikerülhet

Beasley keveset játszik
Beasley keveset játszik

A Debrecen a Fiorentina, az Urziceni a Rangers ellen szerezne pontot.

A feléhez közelednek  a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei és a magyar illetve a román bajnok felemás teljesítményt nyújtott eddig. Míg az első fordulóban a Debrecen bátor játékkal szenvedett minimális vereséget Liveropoolban, addig az Urziceni alig tanúsított ellenállást Sevillában.  A második etapban azonban a románok pontot raboltak a Stuttgarttól, míg a magyarok csúnyán kikaptak a Lyontól.

A harmadik fordulóban mindkét csapat azzal a gárdával csap össze, amely ellen előzetesen a szurkolók a leginkább láttak esélyt  a pontszerzésre. Mindkét meccsre igaz az, hogy nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi meg a vezetést: vezető olasz gárda védelmét nehezen tudná feltörni a Debrecen, míg Glasgowban egyenlíteni sem egy sétagalopp.

Ami a Lokit illeti, Herczeg András vezetőedző „megígérte", hogy két csatárral lép pályára csapata, még akkor is, ha a betegséggel küszködő Gergely Rudolf nem bevethető. Ebben az esetben Laczkó lesz Coulibaly társa. A túloldalon mindenki bevethető, talány azonban, hogy Mutu vagy Jovetics lesz-e Gilardino csatártársa. Az olasz sajtó szerint a románnak van erre nagyobb esélye.

„Jó csapatnak tartom a Debrecent.  A Lyon elleni eredmény csalóka, a Liverpool ellen láthattuk, mire is képesek", vélte Sebastien Frey, az olasz bajnoki negyedik francia kapusa.

„Nagyon jó csapat egy nagyon jó edzővel. Hol három védővel, hol öttel játszanak, minden szituációhoz képesek alkalmazkodni", szól McCullogh jellemzése, ezúttal már az Urziceni-ről.



A Rangers szurkolói


A román bajnok az Ibrox Parkban némi túlzással saját magával találkozhat szembe: ugyanaz a taktikai fegyelem, ugyanaz az erőfoci, a küzdőszellem jellemzi mindkét gárdát. Az improvizáció és kreativitás terén mindkét gárda rosszul áll. És bár a románoknál Varga vagy Balan képes némi színt vinni  csapata játékába, a skótoknál a hasonló futballisták (Edu, Beasley, Novo) a kispadra vannak száműzve.

A Rangers jó ideig nem számíthat Broadfoot és Velicka játékára, míg a román bajnokot Rusescu és Todoran nem kísérte el Glasgow-ba. Ennél nagyobb gondot okozhat viszont, hogy Arlauskis kapus hátproblémája kiújult, így az ő szereplése kérdéses, Tudor védhet helyette.

Az eddig mindössze egy pontot szerző protestánsok nem hibázhatnak az Urziceni ellen és ebben az Ibrox Park segíthet nekik.  Román csapatként eddig csak a Steaua lépett pályára a skót foci egyik szentélyében, ők két vereség mellett egy döntetlent tudnak felmutatni.  A Rangers mellesleg az utóbbi húsz európai találkozója közül csak kettőt veszített el saját közönsége előtt: az utolsó kettőt.

A keddi program:
E csoport: Debrecen - Fiorentina
Liverpool - Lyon

F csoport: Barcelona - Rubin Kazany
Inter - Dinamo Kijev

G csoport: Rangers - Urziceni
Stuttgart - Sevilla

H csoport: Alkmaar - Arsenal
Olympiakosz - Standard Liege

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: